Logo

FAQ

Vad är iptv?

IPTV är ett helt nytt sätt att titta på TV, du behöver ingen antenn och ingen parabol, det enda du behöver är en internetuppkoppling på ungefär 30mbit/s samt en enhet för att komma igång.

Du kan se alla dina favoritprogram, Serier, Filmer och så mycket mer för en överkomlig kostnad om året. För att titta på IPTV behöver du en enhet eller en app, som t.ex. en suverän TViP S-Box eller så kan du ansluta din SmartTV, dator eller surfplatta. Möjligheterna är oändliga.

Hur snabbt internet behöver jag?

Det beror helt på din situation, har du en tvip box med sladd på 30mbit kommer du klara dig men det kan förekomma lagg någon gång ibland, men om du skulle kört med smart iptv appen eller liknande så är det helt annat och det hade varit svårt o klara sig på 10mbit. Men vi brukar säga att om du har fiber samt kör sladd genom routern med ungefär 100 mbit upp kommer du klara dig väldigt bra. Men! såklart kan det fungera även med lägre hastigheter dock kan det somsagt förekomma lagg! kom ihåg det iptv är bäst med sladd från routern och gärna till en box (TViP) för ännu bättre tittarupplevelse.

Kan jag använda mitt abonnemang på flera enheter samtidigt?

Nej, det är strikt förbjudet. Du får endast använda ditt abonnemang på en enhet åt gången, även om de andra enheterna befinner sig i samma hushåll. Men om du har köpt separata konton kan du titta på 2 eller fler samtidigt!

Du kan se alla dina favoritprogram, Serier, Filmer och så mycket mer för en överkomlig kostnad om året. För att titta på IPTV behöver du en enhet eller en app, som t.ex. en suverän TViP S-Box eller så kan du ansluta din SmartTV, dator eller surfplatta. Möjligheterna är oändliga.

Kan jag ta med mitt abonnemang eller min box utomlands? eller till mitt semesterboende?

Ja absolut, så länge du har en internetuppkoppling förstås!

Hur lägger jag en beställning?

För att göra en beställning går du till köp och väljer abonnemang sedan fyller du bara i och följer instruktionerna som står, om du skulle stöta på problem kan du alltid skicka ett mejl eller skriva till oss i livechatten.

Vilka kanaler ingår? Vad ingår i Abonnemangen?

Alla kanaler som finns i vårat utbud (som du kan se här) ingår i alla våra abonnemang. Vi sänder alla Svenska IPTV Kanaler, C more, Viasat 4K (Ultra HD), Sportkanalen, Strive, PPV, UFC, Motorsport, Golf, NHL, SHL, Allsvenskan, Champions League, Fotboll och mycket mer.

Vad innebär HD/FHD/UHD

HD eller HD-Ready hette således 720p, och när Full HD gjorde entré några år senare kallades det ofta för 1080p.
Full HD har alltså 1080 vertikala pixlar, medan bilden samtidigt har 1920 horisontala pixlar. 
I början av det här årtiondet började tillverkarna så smått ta tag i 4K-tekniken, även kallad Ultra HD eller UHD, som i mycket enkla ordalag är fyra gånger så hög upplösning som Full HD.
Det innebär 2160 pixels vertikalt och 3840 pixlar horisontalt
De 4000, som namnet 4K syftar på är nämligen inte längre de vertikala pixlarna utan i stället de horisontella, och egentligen har formatet ”bara” 3840 horisontala pixlar.
Om man däremot går på bio och ser en film i 4K är formatet en aning bredare, nämligen 4096 pixlar, och det är detta som har lett till namnet 4K. 

Mina kanaler laggar och fryser en del, vad ska jag göra?

Detta beror på att ditt nätverk fragmenterar (bryter) paket i trafiken mellan vår server och din enhet vilket gör att bildrutor inte riktigt hänger med. För att ordna detta behöver du optimera inställningarna i din router. Vissa bredbandsleverantör (som exempelvis Bahnhof) kan ha större problem med dessa och går inte alltid att fixa

Det finns en del personer som kan uppleva lagg, frysningar och annat när de använder sig av IPTV, oavsett leverantör. Eller att att det inte fungerar och står och buffrar/connectar. Detta beror oftast på en felinställd router, en router som inte kan distribuera paketen korrekt samt fragmentering av paketen. Detta gäller även er som inte kan ansluta till kanalen och den bara står och snurrar eller ansluter.

Instruktioner finns inte, då det finns hundratals olika routrar på marknaden och alla har olika. Men inställningarna och konceptet är samma för alla märken, det gäller bara att hitta inställningen i routern.

Om detta inte fungerar, testa att köra Internetkabeln direkt till bredbandsuttaget för att vara säker på att det inte är routern som ställer till besvär.

Funkar ingen av ovanstående lösningar? Kontakta oss och beskriv erat problem samt att ni gått igenom alla dessa 7 punkter utan resultat.

Kan jag ångra mitt köp eller få en återbetalning?

Nej! det finns inget öppet köp eller liknande. En beställning är bindande. ​Det är därför vi tagit fram 10 dagars abonnemang för att garantera att alla kunder blir nöjda. 

Hur långa är leveranstiderna på iptv boxarna?

1-3 dagar
Skulle boxarna mot förmodan vara slut hos leverantör så kan leveranstiden blir lite längre. Vi meddelar isåfall!
Översätt